Aquesta fase final suposa un repte important per a l’associació i per a les persones federalistes que ja s’han compromès en aquest projecte que es fa cada vegada més necessari en un moment d’ascens dels nacionalismes i la xenofòbia

El rodatge de FEDERAL, el documental amb què Albert Solé vol explicar el federalisme i les implicacions que té en el món actual, ha entrat a la recta final. En els últims mesos, Albert Solé i el seu equip, gràcies al suport financer de moltes persones federalistes, han viatjat a França, Bèlgica i Grècia, on han recollit històries, entre elles el drama que viuen milers de refugiats, un dels grans desafiaments que enfronta actualment la Unió Europea i que reclama una solució federal i compartida.

Albert Solé ha entrevistat també a activistes i personalitats com Daniel Cohn-Bendit, ex-eurodiputat verd i un dels líders del Maig del 68, una de les veus que lidera des del Grup Spinelli el rellançament d’una Europa federal. També són protagonistes de FEDERAL el secretari general de l’Union of European Federalists (UEF), Paolo Vacca, una de les persones més actives del moviment federalista europeu en els últims anys; Emma Bonino, ex-comissària europea i activa europeista; André Lecours, director del think tank federalista del Quebec l’Idée Fédérale; i Kris Deschouwer, politòleg belga que ha dedicat gran part de la seva investigació a les conseqüències de la complexitat de la vida política i institucional a Bèlgica.

Solé també ha rodat a Espanya per intentar visualitzar com el federalisme forma part de les nostres vides i ha entrevistat a especialistes com Ramon Máiz, Joan Botella, Javier Pérez Royo i Victòria Camps.

En les properes setmanes té previst fer les últimes entrevistes. Una d’elles serà l’escriptor i activista britànic, Owen Jones, una de les veus europees més influents de la seva generació. També viatjarà a Canadà per explorar la complexitat d’una societat multicultural i multilingüe que ha sabut gestionar no només la diversitat interna sinó acollir i integrar immigrants de tot el món.

Aquesta fase final, que inclou el muntatge del documental, suposa un repte important per a l’associació i per els federalistes que s’han compromès en aquest projecte que es fa cada vegada més necessari en un moment d’ascens dels nacionalismes i la xenofòbia.

Des que es va llançar la plataforma de crowdfunding del documental, les contribucions econòmiques han anat creixent i se situen per sobre els 50.000 € que han estat aportats per més de 200 mecenes.
Necessitem fer un esforç final per aconseguir la meta i poder acabar FEDERAL aquesta primavera.
Les aportacions poden fer-se directament a la pàgina web de FEDERAL:

http://www.federal-doc.com

O fent una petita transferència al número de compte corrent de Federalistes d’Esquerres:

IBAN: ES23 2100 3104 3122 0027 8356

BIC: CAIXESBBXXX
Necessitem un últim esforç! Ajuda’ns!